Gosia Socha uczy się gotować. Po tajsku!

Małgorzata Socha rozpoczęła nowy rok w wyjątkowy sposób - razem z rodziną wybrała się na zasłużone wakacje do Tajlandii. Jednak podróże to dla niej nie tylko zachwycające widoki. To przede wszystkim odkrywanie nowych smaków i kulinarnych doznań.

1 minuta czytania
Instagram/Małgorzata Socha

Małgorzata Socha nie kryje swojej miłości do dobrego jedzenia, a Tajlandia jest prawdziwym rajem dla smakoszy. Wśród tajskich specjałów, które skradły serce Sochy, znalazł się klasyczny Pad Thai - smażony makaron ryżowy z krewetkami, tofu, jajkiem i orzeszkami ziemnymi.

Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Małgorzata Socha (@malgosia_socha)

Zafascynowana lokalną kuchnią Małgorzata postanowiła nie tylko delektować się tajskimi potrawami, ale także nauczyć się je przyrządzać. Wzięła udział w lekcjach gotowania, aby po powrocie do Polski móc odtworzyć te wyjątkowe smaki we własnej kuchni.

"Podróże to nie tylko widoki, plaża i słońce - to przede wszystkim smaki. A jak wiecie, kocham dobre jedzenie, a takiego tutaj jest pod dostatkiem. Wybrałam się na lekcję gotowania, mam nadzieję, że uda mi się przemycić te wszystkie smaki do Polski i znajdą się chętni na ich testowanie"

- podzieliła się swoimi kulinarnymi planami na Instagramie. Być może jej dom stanie się miejscem, gdzie najbliżsi będą mieli okazję spróbować autentycznych tajskich specjałów.

Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Małgorzata Socha (@malgosia_socha)

Źródło: AKPA