Zjeść kasztana z cukrem
Tam wołowina, tu krem brule, z tartą z kasztana. Mamy trudne warunki pracy, ale czego się nie robi dla Polski
- mówi Damian Michałowski w progamie śniadaniowym w TVN, gdzie zaprezentowano ostatnio dania z jadalnych kasztanów.
Te owoce rosnące w Azji i Basenie Morza Śródziemnego nie należą w Polsce do najtańszych. Kilogram świeżych kosztuje ok. kilkudziesięciu złotych. Do tego porady, jak wybrać smaczne kaki (rodzaj owocu – red.) i że warto nosić jedwabną piżamę do szpilek także… na zewnątrz. Bo takie są trendy na światowych wybiegach.

Desery serwują zagraniczni kucharze
Ale TVP w likwidacji nie daje za wygraną. Tu też jest światowo. Zwłaszcza, że na Woronicza chętnie zatrudniają kucharzy z zagranicy. I tak występują w nim pochodzący z Rumunii Lorek Zediu oraz Cristina Catese. Gotuje także Jolanta Kleser, którą pewnie szefostwo TVP w likwidacji też ma za cudzoziemkę, bo pochodzi z Katowic, ze Śląska, a przecież śląski dla koalicji uśmiechniętych to odrębny od polszczyzny język.
Z porad TVP w likwidacji możemy dowiedzieć się, jak zrobić dania, takie jak np. proteinowa tortilla, rolowany kebab z piekarnika, tarta z panna cotą czy pandoro zuccotto nadziewane ricottą.

Moda na wille w Hiszpanii
Cenne są też porady, jaką szczotkę „dedykować” do szczotkowania twarzy, jak zatrzymać młodość itd. Wrażenie robi dział mody, gdzie dowiadujemy się np., jak nosić skórzane spodnie, z futrem do letnich butów z odkrytą piętą. A, jakby komuś się taka telewizja nie podobała, to zawsze może wyjechać i kupić sobie nieruchomość nad Morzem Śródziemnym. Jak nabyć willę w Hiszpanii? O tym też dowie się z „Pytania na śniadanie” w TVP.
Dołącz do dyskusji!
Podziel się swoją opinią o artykule
💬 Zobacz komentarze