Magda Gessler odwiedziła restaurację. Ta zamknęła się chwilę później!

To miała być nowa kulinarna perełka na mapie Trójmiasta. Po spektakularnej metamorfozie zaserwowanej przez Magdę Gessler (71 l.), "Maleńka Kapadocja" w Gdyni miała przyciągać tłumy fanów tureckiej kuchni. Tymczasem... lokal po cichu zakończył działalność. I to w ekspresowym tempie – nie minęły nawet dwa tygodnie od emisji odcinka "Kuchennych Rewolucji"!

4 minut czytania
Magda Gessler/instagram.com/magdagessler_official

Miało być orientalnie, wyszło dramatycznie

Tajemnicą nie jest, że rewolucje prowadzone przez Magdę Gessler kończą się sukcesem. Niestety, bistro serwujące - po zmianach - kuchnię turecką, musiało się... zamknąć!

Restauracja "Maleńka Kapadocja" w Gdyni, wcześniej znana jako "Worek Mąki", została zamknięta zaledwie dwa i pół tygodnia po emisji odcinka "Kuchennych Rewolucji". 

Ekipa restauracji z Magdą Gessler/facebook.com/Maleńka Kapadocja
Wiemy kim jest ta “babcia”. To nowa gwiazda internetu, która bije rekordy popularności
Ma ponad 70 lat, mówi, co myśli, nie uznaje poprawności politycznej i... zdobyła serca setek tysięcy internautów. Jadwiga Cyferka, emerytka, w kilka miesięcy stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiego internetu. Była gościem Krzysztofa Stanowskiego, rozmawiała o życiu, polityce, a jej reakcje na trendy młodzieżowe biją rekordy wyświetleń. Kim jest seniorka, która rozkręciła swoją drugą młodość w social mediach?​

Właściciele poinformowali o zamknięciu lokalu w mediach społecznościowych, dziękując gościom za wsparcie i sugerując możliwość ponownego otwarcia w przyszłości.

Kochani goście, Maleńka Kapadocja w tym miejscu zostaje zamknięta. Dziękujemy Wam za wsparcie którym obdarzyliście Nas, za rozmowy, wspólne celebracje jak i chwile smutku gdy zabrakło ulubionego dania. Wspólnie tworzyliśmy społeczność najpierw WM, później Kapadocji. Ale spokojnie nie mówimy do widzenia. Jeszcze się spotkamy. A więc…. Do zobaczenia
Informacja właścicieli/Fot. Facebook.com/Maleńka Kapadocja

Co więcej - właściciele restauracji z Konina przyznali wprost, że "nie chcą kontynuować koncepcji znanej restauratorki".

"Odcinamy się od tych 'Kuchennych rewolucji' i już nie chcemy gotować dań Magdy Gessler. Mamy cały nowy zespół kucharzy, nowe pomysły i zupełnie inną koncepcję prowadzenia restauracji. Mieliśmy już dosyć gotowania dań Magdy Gessler. Mamy swoje, świeże pomysły, nowy zespół kucharzy i chcemy stworzyć całkowicie nową restaurację. Czeka nas dużo nowości"
Don Vasyl ma na głowie całą rodzinę. “Stara się, aby każdy miał pracę”
Uwielbiają go wszyscy - znani i ci, zwykli ludzie. Don Vasyl (75 l.), czyli Wasyl Szmidt to wielka osobowość na naszej mapie artystycznej. Zwany “Królem Cyganów” obchodził właśnie swoje urodziny. Jak sam mówi, najważniejsza dla niego jest rodzina, z którą mieszka w Ciechocinku na Kujawach. Jest dumny z kolejnych pokoleń muzykujących wnuków, prawnuków. O tym, że jest ciepłym, rodzinnym człowiekiem usłyszeliśmy nie raz.

Magda Gessler zabiera głos

Co na to sama Magda Gessler, po kolejnej tego typu sytuacji? Nic. Jej zdaniem, wina za upadek restauracji - nawet tych po rewolucjach, leży po stronie włodarzy knajp. Przyznała to w rozmowie z portalem Plotek.

"Po prostu chcą kupować na przecenach, mrozić rzeczy, oszczędzać. Wydaje im się, że rosół na jednej kości z dziesięcioma litrami wody będzie jadalny. Są pewne zasady, których nikt ich nie nauczył z tego powodu, że w Polsce nie ma szkoły kulinarnej. I robią to tak, jak robili to w domu, a rodzice nie zawsze byli majętni, a tego nie można już sprzedać gościom" 
Magda Gessler/instagram.com/magdagessler_official
Piotr Gąsowski nie ma żony. Jego dzieci mają różne matki. Kim są?
Piotr Gąsowski obchodzi dziś 61 urodziny. Bez wątpienia, jest to jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich prezenterów i aktorów, którego życie zawodowe jest szeroko komentowane. Podobnie w kwestii jego życia prywatnego, którym chętnie dzieli się w mediach społecznościowych. Dziś przyjrzymy się temu, kim są jego dzieci!

Magda Gessler wskazuje, że kolejnym powodem jest bardzo często zbyt niski poziom wiedzy właścicieli, którzy porywają się na prowadzenie gastro-biznesów.

"Najczęstsza jest niewiedza, brak świadomości i też brak chęci. To nie jest biznes, to jest trochę renesansowy dom, w którym wymieniamy się energią, sympatią, smakiem, wzrokiem, uczuciem, muzyką, dźwiękiem. To jest renesans, to nie jest przyjść, zjeść i wyjść"